top of page
Werken bij een café

Training Werkgeluk
Meer balans, energie & geluk 
Door te worden wie je écht bent.


Leer werken vanuit je hart 
& vanuit je maximale potentieel!

Herkenbaar?

 • Je haalt geen voldoening en plezier meer uit je werk.

 • Het werk kost je energie, misschien zit je al thuis met een burn-out of bore-out.

 • Je zou misschien wel iets anders willen, maar je weet niet wat.

 • Je weet niet wat je anders zou kunnen doen, je bent immers alleen maar opgeleid in je huidige vakgebied...

 • Je voelt je niet meer thuis in de veranderde bedrijfscultuur.

 • Je denkt vaak: "Is dit het nu?" Je moet er niet aan denken om dit tot je 67ste te moeten blijven doen.

 • Je voelt je onzeker, over jezelf, je eigen kunnen en over een andere baan.

 • Andere dingen lijken steeds belangrijker en er komt van alles tussendoor.

 • Je bent onzeker of je het wel kunt. Ben ik wel goed genoeg?

 • Je kunt jaloers zijn op mensen die vol enthousiasme en passie over hun werk praten. Dat wil jij ook! Maar je weet niet waar jouw passie ligt.

 • Je wilt graag iets doen waar je plezier in hebt, waar je energie van krijgt.

 • Je vindt het lastig om de zekerheden van een vast contract los te laten, ook al heb je het al heel lang niet meer echt naar je zin.

 • Je vindt het moeilijk om "out of the box" te denken. 

 • Je ervaart soms druk vanuit je omgeving of vanuit de maatschappij.

 • Je hebt het gevoel dat je veel meer kunt dan wat je nu doet, dat je in deze baan niet (meer) tot je recht komt.

 • Je bent op zoek naar meer betekenis en voldoening in je werk.

 • Je ziet je eigen talenten niet, waardoor je moeilijk de stap naar ander werk zet.

 • Je hebt te weinig tijd of de energie ontbreekt om eens rustig uit te zoeken wat je nu écht wilt

 • Je ziet op tegen het hele veranderproces, je mist overzicht. Dit werkt verlammend, waardoor je de eerste stap steeds uitstelt.

 • Je hebt behoefte aan iemand die jou stap voor stap begeleid. Iemand die jou helpt om je onzekerheden te overwinnen en die direct jouw talenten ziet. Iemand die ziet wat jij zelf niet ziet. Iemand die jouw ware potentieel naar boven brengt, die ziet waar jouw ogen van gaan stralen. Iemand die je helpt om je passie te ontdekken en die samen met jou uitzoekt op welke werkplek jij het beste tot je recht komt. Waar jouw kennis, talenten, passie, missie en plezier allemaal samenkomen!

werk niet meer leuk.png

De meeste vrouwen die bij Bewust in Balans de Training Werkgeluk volgen, hebben zichzelf jarenlang weggecijferd. Het gezin of anderen op de eerste plek gezet en het werk was gewoon een manier om geld te verdienen.

Of ze zijn ooit met veel plezier bij een bedrijf begonnen, maar voelen zich helemaal niet meer thuis in een bedrijfscultuur die steeds zakelijker en harder wordt.

Of ze hebben een baan gekozen in een richting die min of meer voor hen gekozen werd, of die van hen werd verwacht.

En op een dag werkt dat dus niet meer. De meeste vrouwen in deze training hebben er dan ook al een halve loopbaan op zitten. Maar iedereen is onzeker over hun eigen kunnen en over de mogelijkheden. En iedereen is aan het worstelen, is zoekende en onzeker en wil weer gewoon gelukkig worden, met leuk werk waar ze energie van krijgen!

Hoe zou het zijn om op een plek te werken waar je helemaal opbloeit, waar je al je talenten kunt benutten en waar je gewaardeerd wordt? Een werkplek waar je iedere dag met veel plezier naartoe gaat en waar je energie van krijgt? Waar je een gevoel van zingeving ervaart en waar jij je passie en missie ten volle in kwijt kunt?

Met de Training Werkgeluk kies je voor een intuïtief programma, waarbij je helemaal terug gaat naar de basis: Wie ben jij, wat kun jij, wat wil jij? Uit je hoofd, vanuit je hart kiezen voor een nieuwe route. Je krijgt inzicht in je talenten, kernwaarden en behoeftes en nog veel meer en weet na afloop van de training PRECIES wat je wil!

 • Ontdek je wat jouw unieke talenten zijn

 • Krijg je inzicht in jouw unieke mix van jouw kwaliteiten, kernwaarden, talenten, verlangens, passie en missie en op dit sterke fundament baseer jij je nieuwe toekomst.

 • Leer je meer te luisteren naar je hart en minder naar je hoofd, zodat je gaat doen wat je écht wil.

 • Ontdek je wat jou uniek maakt

 • Leer je wat jij nodig hebt om energie, plezier en voldoening te ervaren op je werk.

 • Leer je het maximale uit jezelf te halen en weet je hoe je uit je comfortzone kan stappen om verder te groeien

 • Vind je jouw persoonlijke missie, jouw “Why”, waardoor je veel meer voldoening en geluk in je werk ervaart

 • Leer je te werken vanuit alignement en vanuit jouw eigen authenticiteit

 • Zet je jouw dromen en verlangens om naar een perfect passende, (nieuwe) baan.

 • Leer je meerdere technieken om je zelfvertrouwen een enorme boost te geven.

 • Is er alle ruimte om te ontdekken of voor jezelf beginnen ook een optie is. Als blijkt dat dat is wat je het liefste doet, kun je naadloos instromen in module 4 van de Training Bouw je Droombedrijf. Je betaalt dan slechts 50% van het vervolgtraject en start binnen vier maanden je eigen bedrijf

met de training werkgeluk:

IK BEN MARLIES, JOUW COACH EN TRAINER WERKGELUK

Pasfoto Marlies 4_edited.jpg

Dat ik loopbaan-, werkgeluk- en ondernemerscoach zou worden, had dat drie jaar geleden niet kunnen bedenken! In mijn werk begeleid ik veel mensen met een burn-out en bijna altijd komt daar (ook) een loopbaanvraag bij kijken. Een burn-out verandert je, dwingt je om anders naar dingen te kijken. Dan kom je er soms achter dat dat wat je altijd deed, helemaal niet (meer) bij je past. Zelf heb ik dat ook meegemaakt, er was ook een flinke burn-out voor nodig om mij weg te krijgen uit een loondienstverband wat niet meer bij mij paste. Ik hoopte steeds dat er dingen zouden veranderen, en nog erger: ik probeerde zelf te veranderen. Me aan te passen aan een bedrijfscultuur die niet paste bij wie ik was. Ik vond het een hele lastige en onzekere periode, waarbij ik destijds ook heel goed wat hulp had kunnen gebruiken!

Het reïntegreren ging moeizaam en daarnaast had ik erg veel last van de druk die ik mezelf oplegde tijdens de gesprekken met mijn leidinggevende en de bedrijfsarts. Ik had steeds het gevoel dat ik vooruitgang moest kunnen melden, maar dat was er eigenlijk niet. Het voelde alsof al mijn kostbare energie weglekte in een doodlopende weg. Gelukkig volgde ik op dat een moment een NLP-opleiding (dat ging dus wél moeiteloos!) en dat heeft me enorm geholpen om mijn eigen weg te vinden, in mijn kracht te komen en mijn blokkades te overwinnen. Na veel wikken en wegen besloot ik dan toch om ontslag te nemen. Zonder vergoeding, ik wist niet eens dat dat kon, maar ik wilde ook geen enkele druk of verplichting meer ervaren. En wat was de opluchting groot! Na deze belangrijke beslissing begon mijn herstel pas echt, want mijn hoofd kwam tot rust. Ik startte vanuit mijn burn-out heel voorzichtig mijn eigen praktijk, iets wat al langer mijn grote wens was. Je zou kunnen zeggen dat mijn bedrijf mijn "reïntegratietraject" was.

Eind 2017 startte ik Bewust in Balans en mijn bedrijf is steeds enorm in ontwikkeling geweest. Door steeds te analyseren wat ik het leukste vond en waar ik de meeste energie van kreeg, ontdekte ik dat ik loopbaan- en ondernemerscoaching het allerleukste vond om te doen en dat ik daar ook supergoed in ben. Ik ben me gaan scholen in loopbaancoaching en businesscoaching, maar ook vanuit mijn brede en diverse achtergrond heb ik een enorm talent ontwikkeld om (vaak al in het eerste gesprek) het grotere potentieel van iemand te zien, de kernwaarden aan te voelen, de talenten in een oogopslag te herkennen en om mensen snel uit hun hoofd naar hun gevoel te krijgen. Want die droombaan vind je niet in je hoofd, maar in je hart!

Ik ben ontzettend blij met wat ik bereikt heb, maar bij mij ging er dus ook een hele strijd aan vooraf. Uit eigen ervaring weet ik hoe overweldigend en spannend het kan zijn om het roer om te gooien. En hoe frustrerend en onzeker deze periode kan zijn. Ook weet ik hoe  lastig het kan zijn om de zekerheden van het ‘oude vertrouwde’ los te laten en om je angsten te overwinnen: wat kan ik nu eigenlijk, ik weet niet wat ik leuk vind, ben ik wel goed genoeg, vind ik wel weer een andere baan, wat zullen anderen hiervan zeggen, gaat het financieel allemaal wel lukken? In de training gaan we hier uitgebreid op in en leer je deze hobbels stuk voor stuk te nemen. Zonder al teveel moeite!

Ik geloof dat wanneer je de moed hebt om naar je hart te luisteren, als je gaat doen wat je het liefste doet, dat je dan het pad bewandelt waar jij voor bedoeld bent. Dat je -zonder dat je daar heel bewust mee bezig bent- je passie en missie aan het leven bent. En je zult merken dat wanneer je dat doet, alles ineens in een stroomversnelling komt en dat je enorm succesvol kunt zijn. Dan kun je goed verdienen met werk dat je bij wijze van spreken ook gratis zou willen doen, gewoon omdat het zo ontzettend leuk is en je er zoveel energie van krijgt!

Ik geloof ook dat de wereld wel wat meer talentvolle vrouwen kan gebruiken. Vrouwen die vanuit hun passie, missie en levenservaring het beste van zichzelf geven en daar anderen mee helpen of inspireren. Die durven te werken vanuit hun vrouwelijke kracht, die hun maximale potentieel willen benutten en in hun kracht willen staan. Vrouwen die voor zichzelf kiezen en zich weer energiek en gelukkig voelen. En die zinvol en betekenisvol werk doen waarmee ze hun Mooiste Leven creëren én waarmee ze de wereld een stukje mooier maken!

Marlies is van oorsprong (psychosomatisch) fysiotherapeut en haptonoom en startte na een flinke burn-out een eigen coachingspraktijk en specialiseerde zich in o.a. burn-out, zelfvertrouwen, (werk)geluk, vrouwelijk ondernemerschap, missie en zingeving. Naast 1-op-1 sessies geeft ze trainingen en organiseert ze mini-retraites op het gebied van mindfulness en persoonlijke ontwikkeling. Door een ernstige ziekte op jonge leeftijd -waar ze gelukkig helemaal van herstelde- realiseerde ze zich hoe kostbaar het leven is en hoe belangrijk het is dat je je leven echt leeft. Ze kreeg een sterke drive om alles uit het leven te halen wat erin zit. Ze heeft sindsdien een duidelijke missie voor zichzelf, haar gezin en haar cliënten: stel je geluk niet uit, wees zo gelukkig mogelijk en Leef je Mooiste Leven!

Voor wie is deze training bij uitstek geschikt?

 • Voor vrouwen die in dezelfde branche willen blijven werken, maar die wel willen weten wat ze moeten veranderen om weer gelukkig te worden in hun werk (jobcrafting)

 • Voor vrouwen die misschien wel iets heel anders willen doen, maar die geen idee hebben wat ze dan zouden willen en kunnen.

 • Voor vrouwen die zichzelf zijn kwijtgeraakt door bijvoorbeeld een burn-out en die zichzelf opnieuw willen "uitvinden."

 • Voor vrouwen die willen ontdekken of ze misschien (ook) een eigen bedrijf willen starten

Wat maakt deze training zo uniek?

Veel trajecten en trainingen op het gebied van loopbaancoaching en werkgeluk zijn erg cognitief, protocollair en zakelijk. Er worden testjes op de computer gedaan, er wordt gekeken waar je goed in bent. Maar waar je goed in bent, hoeft niet te betekenen dat je daar ook energie van krijgt. Integendeel zelfs...

 

Ik denk dat we de antwoorden veel teveel in ons hoofd zoeken en waarschijnlijk herken jij dat ook. Analyseren, rationaliseren, maar wat heeft het je tot nu toe gebracht? Om ECHT een geweldige nieuwe baan of nieuwe richting op te slaan, mag je meer de diepte in: naar je hart en naar de wijsheid van je onderbewuste. Daar zitten de échte antwoorden!

 

En dat vraagt om een heel andere aanpak: schrijfoefeningen, meditaties, visualisaties, bewustwordingsoefeningen, oefeningen om je zelfvertrouwen te vergroten en om belemmerende overtuigingen aan te pakken. Spiegelen en sparren met gelijkgestemde vrouwen die in dezelfde situatie zitten, diepgaande 1-op-1 coaching met iemand die jou echt ziet, om écht dat verschil te maken. Zodat jij op diepgaand niveau een SHIFT kunt maken en vanuit jouw ware potentieel, vanuit al jouw unieke talenten, kernwaarden en missie die volgende, prachtige stap kan zetten.

 

Deze training is vooral LIVE. En dat is ook wel 's lekker in een tijd waarin alles steeds meer online gaat en steeds minder persoonlijk wordt. Door je 4 dagen (verspreid over een langere periode) helemaal terug te kunnen trekken op een prachtige locatie, kun je helemaal tot rust komen, ben je even helemaal weg van alles en kun je je volledig richten op jezelf en je eigen verlangens. Hierdoor heb je alle tijd en ruimte om jezelf te herontdekken. Een prachtig en mooi proces, waarbij je tussen de lesdagen door extra ondersteund wordt door online groepssessies en individuele coachsessies om helemaal in de flow te blijven en alles uit dit traject te kunnen halen. Bovendien krijg je alle benodigde handvaten om te leven in flow, zodat jij na afloop van de cursus het leven kan leven dat optimaal bij jou past en waarin jij kunt stralen!

Een megacomplete en inspirerende training met een dynamische mix van inspirerende en transformerende live-dagen, online groepssessies, intensieve 1-op-1 coachsessies, huiswerkopdrachten, schrijfoefeningen, meditaties, visualisaties, bewustwordingsoefeningen, relevante theorie, een motiverende community

 • De meest veelzijdige en complete training werkgeluk!

 • Een grote rol voor intuïtie, flow, zingeving en energie.

 • Perfecte balans tussen enerzijds kleine, logische stappen en anderzijds een intense, diepgaande training.

 • Een fijne groep van gelijkgestemden om elkaar te motiveren en inspireren.

 • Een kleine groep (max 6 vrouwen!) in een veilige sfeer waarin jij je optimaal kunt ontwikkelen.

 • Veel ruimte voor eigen inbreng.

 • 4 Fantastische live-dagen op een schitterende locatie

 • Persoonlijke begeleiding: transformerende 1-op-1 sessies, maar ook wanneer  je even vastloopt buiten de lessen om, ben ik er voor jou!

Dit krijg je allemaal:

 • Persoonlijke intake

 • 4 live trainingsdagen op en schitterende locatie

 • 2 individuele, transformerende coachsessies

 • Online groepssessies tussen de livedagen door, om in de flow te blijven

 • Uitgebreide lesmap met alle theorie en opdrachten

 • Toegang tot alle audio-opnames van de meditaties

 • Deelname aan de community voor motivatie en inspiratie.

 • Persoonlijke eindevaluatie

En geniet van deze fijne extra's...

 • De training wordt gegeven op een prachtige locatie, waar je even helemaal weg bent van alles en waar je je helemaal op jezelf kunt focussen. 

 • Koffie, thee, water, fruit, versnaperingen, soep bij de lunch zijn inbegrepen.

 • Fijne meditaties en oefeningen om nóg dichter bij jezelf te komen en het beste uit jezelf te halen.

 • Persoonlijk contact: je kunt altijd bij mij terecht als je even vastloopt, ook buiten de lessen om.

 • De live-dagen zijn een soort mini-retraites: rust, bezinning, diepgang, verbinding, inspiratie, meditatie, oefeningen, natuur…

Nova Strada_edited.jpg

Data & tijden

Medio voorjaar 2023,
of eerder bij voldoende belangstelling.

Aanvang 9.30 uur, inloop vanaf 9.15 uur. Rond 16.00 uur ronden we af.

De individuele sessies plannen we in overleg.

Locatie

Yoga en Bewustzijncentrum NovaStrada
Vlasveen 34
9301 PT Roden

Investering & vergoeding

De investering voor deze zeer uitgebreide Training Werkgeluk bedraagt 1797 euro ex btw. Betaal ineens, of in 7 termijnen van 257 euro. Dit is inclusief persoonlijke intake en persoonlijke eindevaluatie, 4 live-dagen, meerdere individuele coachsessies, online groepssessies, uitgebreid cursusmateriaal, alle audio-opnames van de meditaties, locatiekosten, catering en extra begeleiding buiten de lessen om als je even vastloopt. 

Steeds meer werkgevers zijn bereid om deze training te bekostigen, bijvoorbeeld uit het persoonlijke ontwikkelingsbudget. Zit je in de ziektewet vanwege bijvoorbeeld een burn-out, dan kan het vaak vergoed worden uit het zgn. “verzuimpotje.” De training is dan onderdeel van je hersteltraject. Het kan ook onderdeel zijn van een outplacement-traject. Informeer gerust naar de mogelijkheden, ik denk graag met je mee.

Het grootste
RISICO
is
NIETS DOEN!
 

Wil jij ook weer met plezier naar je werk en vol energie thuiskomen? Iets doen waar je simpelweg gelukkig van wordt en wat je moeiteloos en met veel plezier volhoudt tot je 67ste?

Stel je voor dat je over 3 maanden staat waar je nu graag wilt zijn: weten wie je bent en wat je wilt. In je kracht staan, je zelfverzekerd voelen, weten wat je waard bent. Weten wat jij nodig hebt om te floreren. Weten wat jouw passie is, waar je ogen van gaan stralen, waar jij energie van krijgt. Hoeveel rust, ontspanning en geluk zou dat brengen? Wat voor impact zou dat op jouw leven hebben?Als je nu voor jezelf kiest en jezelf deze training gunt, dan pluk je daar de rest van je leven de vruchten van!

Dit zeggen cursisten

Inge

Het loopbaantraject bij Marlies was op een prettige manier confronterend en verhelderend. Al bij de eerste sessie werd duidelijk waarom ik vastliep in mijn werk. Die inzichten hielpen me enorm. Samen zijn we gaan uitzoeken wat ik echt nodig heb om energie en voldoening uit mijn werk te kunnen halen. Uiteindelijk bleek dat ik helemaal niet zoveel anders hoefde te gaan doen, maar dat ik gewoon niet op de juiste plek zat. Marlies heeft mij heel goed begeleid in het vinden  vinden van mijn plek. Ik heb een fantastische, nieuwe baan waar ik gewaardeerd wordt en waar ik het beste van mezelf kan laten zien. Ik moest eigenlijk alleen even leren wat ik zocht.

Simone

Vanuit mijn werk kreeg ik een loopbaantraject aangeboden, als onderdeel van mijn outplacementtraject. Bij Marlies had ik al een heel fijn traject gehad tijdens mijn burnout, het was dan ook logisch om bij haar het loopbaantraject te doen. Marlies heeft veel kennis, is nuchter, maar gebruikt ook haar intuïtie. Met haar enorme kennis en ervaring kwamen we heel snel tot de kern. Uiteindelijk ben ik voor mezelf begonnen en ook daarin heeft Marlies mij optimaal begeleid. Van tevoren had ik niet durven dromen dat dit mijn pad zou zijn en ik weet ook niet of dit eruit was gekomen bij "gewone" loopbaancoaching. Marlies heeft enorm veel kennis op verschillende gebieden en juist die combinatie maakt een traject bij haar zo transformerend en diepgaand. 

Marieke

Prachtige locatie, bij binnenkomst ben je meteen “instant zen.” Het lesmateriaal is uitgebreid en goed verzorgd, het is ook een mooi naslagwerk. Marlies is als trainer enthousiast, rustig en positief en weet je steeds weer te motiveren als het even moeilijk wordt. Ook fijn dat Marlies er buiten de lessen om voor je is als je even vastloopt, ze is heel betrokken. Al met al vond ik het erg leerzaam, gaf het veel positieve energie en was het zeer verhelderend. Deze cursus is echt een cadeautje voor jezelf!

Marjet

Na een minder prettige ervaring in het 2de spoor, vond ik deze training bij Bewust in Balans echt een verademing. Hier werd ik pas echt gezien én goed geholpen. Marlies is erg betrokken en weet veel. Ziet ook veel. Ook heel prettig om extra sessies te kunnen boeken om vervelende werkervaringen uit het verleden, die veel invloed hadden op mijn zelfvertrouwen, te kunnen verwerken. Dit heeft achteraf misschien wel het grootste verschil gemaakt. Op dit moment heb ik nog geen nieuwe baan, maar ik heb de tijd. Ik weet nu precies wat ik zoek en wat ik nodig heb, ik heb er alle vertrouwen in dat het goed komt.

Pasfoto Marlies_edited_edited_edited_edi

Wil je me graag persoonlijk spreken?
Stuur mij dan een mailtje of WhatsApp berichtje, of vul het contactformulier in,
dan maken we een afspraak voor koffie en dan denk ik graag met je mee!

 

Vergoeding

Steeds meer werkgevers vergoeden een coachtraject en/of training.
Informeer naar de mogelijkheden!

Logo GGZ Drenthe.png
Logo RuG.png
Logo Waterschap Hunze en Aa's.png
Logo GGD Groningen.png
Logo O2G2.jpg
Logo UMCG.png
Logo Veilig Thuis.jpg
Logo Woningcorporatie Nijestee.jpg
Logo BMS.png
Logo Spar.png
Logo PrimAH.png
Logo Nij Smellinghe.jpg
Logo SKSG.png
Logo Amicura.jpg
Logo GGD Drenthe.png
Logo KPN.jpg
Logo Smit Kwekerijen.jpg
Logo NS.jpg
logo DSM.jpg

Zin om te starten?

Ben je enthousiast geworden om met deze training te starten? Plan dan nu een gesprek en zet die eerste stap naar meer werkgeluk!

Ik plan graag een afspraak met je in om  jouw specifieke situatie te bespreken en wat je van mij mag verwachten als we gaan samenwerken.

Ik ben benieuwd naar jouw verhaal en zie je graag! Als je nog vragen hebt dan hoor ik uiteraard ook graag van je.

Ik ont-moet je graag!


Liefs Marlies
 

Blij persoon werkgeluk.png

Bedankt voor de inzending!

Plan je gesprek:

 • Black LinkedIn Icon
 • Black Instagram Icon
Plan je gesprek
bottom of page